Shiatsu voor volwassenen

Het woord 'shiatsu' betekent letterlijk 'druk van de vingers'. Shiatsu is een vorm van lichaamsbehandeling waarbij druk wordt uitgeoefend met de duimen en handpalmen, op energiepunten en meridianen in het lichaam. Meridianen zijn elektro-magnetische kanalen waar onze vitale energie doorheen stroomt. Op deze kanalen bevinden zich specifieke punten met een hogere elektrische lading die in Japan 'Tsubo' genoemd worden. Wanneer zich rond deze punten spanning ophoopt, wordt een gezonde doorstroming bemoeilijkt, waardoor op de ene plaats een teveel en op de andere plaats een tekort aan energie ontstaat.

Deze disharmonie zou uiteindelijk tot ziekte kunnen leiden. We hebben er dus baat bij om ons lichaam in een vroeg stadium weer in balans te brengen en af en toe te ontladen. Deze holistische manuele intuïtieve aanpak staat tegenover de meer technische benadering van bijv. acupunctuur, chiropraxie of andere correctietechnieken. Door liefdevolle aanraking wordt ons lichaamsbewustzijn wakker gemaakt en kom je terug in contact met je voelen en je kern. Je lichaam is wijs en wil het beste voor jou. Als je kan luisteren naar je lichaam, vertelt het jou zoveel dat je er stil van wordt. Je gaat meer en meer aanvoelen wat je nodigt hebt om gelukkig te zijn en trouw te zijn aan jezelf.

 

Geef zelf aan naar welke diepgang je wil gaan

Het eerste weldoende effect van shiatsu is een diepe ontspanning in heel het lichaam waardoor ons zelfhelend vermogen geactiveerd wordt, ttz" de diep relaxerende shiatsu " , een ware weldaad voor lichaam en geest !In een tweede fase kunnen we dieper in het lichaam gaan voelen wat er is, een vrijwillige aanvaarding van wat er nu is en waar alles er liefdevol mag zijn. Daarmee kunnen we werken aan een sterkere alertheid, en onze diepere eigen aanwezigheid terug in het lichaam brengen. Bewust en ontspannen aanwezig zijn in ons lichaam. Vele mensen voelen enkel hun lichaam als het pijn doet. Graag begeleid ik jou en reik ik je tools aan om stap per stap zelfstandig te groeien naar een voortdurende ontspannen aanwezigheid in je lichaam... "be present shiatsu"

In de derde fase, in overeenstemming met de persoon, kunnen we oude symptomen loslaten, het elimineren van ballast zowel lichamelijk als emotioneel, overtuigingen, waarden, gewoonten... "transformatie shiatsu"

Concreet bij welke klachten?
Last van stress, concentratie, rugklachten, spanning, burn out, nervositeit, slapeloosheid, verteringsproblemen, hoge bloeddruk, fibromyalgie, vermoeidheid, gewrichtspijnen, allergieën ... Of je wil gewoon in goede conditie blijven? Shiatsu zal je rustig maken, je welzijn bevorderen, jouw immuniteit een boost geven, jouw energie terug in balans brengen en opluchting brengen bij spanningen of stijfheid. De toepassingen van shiatsu zijn veelvuldig en hebben zowel fysiek, emotioneel  en mentaal een effect. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • w-facebook
  • Twitter Clean