top of page

Shiatsu voor kinderen en pubers 

Al op jonge leeftijd ervaren velen kinderen stress en zitten ze al snel in hun hoofd. Kennis is zeker belangrijk. Het is echter ook belangrijk dat kinderen vanaf jonge leeftijd leren in contact te blijven met hun lichaam, hun voelen en hun behoeften. Shiatsu en lichaamswerk is hierbij zeer zinvol en efficiënt. Zeker als je kind graag knuffelt en houdt van fysiek contact en dat dat zijn/haar taal van de liefde is. Of wanneer je kind zich hierbij ongemakkelijk voelt zoals in de pubertijd. Ik heb al wonderen zien gebeuren hoe kinderen weer openbloeien wanneer ze terug in contact komen en landen in hun eigen lichaam en contact maken met hun gevoelens en behoeften en ze zich door iemand liefdevol begrepen, gehoord en gezien voelen. Kinderen en pubers hebben bovendien minder beschermmechanismen als een volwassene waardoor het effect van diepe ontspanning en heling meestal snel voelbaar is. Zeker ook een aanrader indien je kind/puber: hoogsensitief, hoogbegaafd, nerveus, ADHD, angsten, emotionele klachten, fysieke spanningen, introvert, last heeft om zich verbaal te uiten of lichamelijke klachten heeft... Niks mooier om je kind terug zien openbloeien en gelukkig zijn. Ik heb het zelf mogen ervaren met mijn zoon.

Zo laat shiatsu het kind toe om, in deze drukke en gejaagde tijd, een rustpauze te nemen, om zo het contact vanbinnen met zichzelf terug te vinden. Het brengt het kind uit zijn hoofd en terug in zijn gevoelswereld. Het kind leert opnieuw zijn lichaam te voelen, wat dieper te ademen om eventuele spanningen te laten wegstromen. Shiatsu bevordert de communicatie van het kind met zichzelf, je kind krijgt tijdens de sessie de ruimte om alles er te laten zijn. ​Zo leert het zelf bewust te zijn van wat het nodig heeft en dit ook met de buitenwereld te delen op een verbindende, constructieve wijze.

Het laat je kind toe een innerlijke structuur en centrum op te bouwen, helpt hem/haar om zich beter te kunnen concentreren en

heel belangrijk, om zich goed te kunnen ontspannen. Het leert hen het leven te beleven met meer vertrouwen, vreugde en sereniteit.
Bij jonge kinderen is de sessie wat korter, afhankelijk van hun leeftijd 40 min tot 1u.

Ik begeleid ook jongeren en pubers die graag hun talenten en passie ontdekken en in de knoop zijn met zichzelf. Ik heb zelf een zoon die hooggevoelig en hoogbegaafd is en we hebben samen al een hele weg afgelegd om zijn richting te vinden. Het geeft echter een ongelofelijke voldoening als ouder te zien dat je kind zich beter e beter in zijn vel voelt en het is een geschenk je kind hierin te mogen inspireren en het doet je als ouder ook sterk groeien. Het is niet omdat ons kind niet past in de kaders van de maatschappij dat er iets fout is met hem/haar. Graag begeleid ik je kind/puber of te ontdekken wat hij/zij nodig heeft om tot balans te komen op fysiek, mentaal en emotioneel vlak.

 

bottom of page