Body Chair Massage

Medewerkers die in je bedrijf in balans zijn in lichaam en geest, heeft een belangrijke meerwaarde, zeker op lange termijn. Het straalt uit naar andere mederwerkers en naar de klanten en andere contacten. Het verhoogt de rentabiliteit en productiviteit van de mederwerkers, vermindert absenteïsme en beperkt de negatieve stress. Investeringen in mentale welzijn is al vrij goed ingeburgerd. Her belang van fysieke welzijn wordt op vandaag in vele bedrijven nog helemaal erkend. We beseffen niet altijd dat stress beetje bij beetje zich opstapelt in ons lichaam en dient voor ons algemeen welzijn op de één of andere manier ontladen te worden. De plek in ons lichaam waar stress zich opstapelt, is afhankelijk van persoon tot persoon; nek, schouders, voorhoofd, onderrug, diafragma, ... Dit wordt dan onze zwakke plek of stress plek. We krijgen er last of pijn. Ons lichaam geeft ons signalen waar we niet altijd naar luisteren of die we niet altijd kunnen begrijpen. Via een bodywork ver de kleren heen, geef ik informatie over wat je lichaam jou te vertellen heeft en hoe je zelf je lichaam kan ontladen van spanning, pijn of stress. Dit leer ik je graag op individuele coaching of in een workshop Relax en Reload. Mijn werkwijze is geïnspireerd door de traditionele shiatsutechnieken en op maat aangepast en zo zeer toegankelijk voor de bedrijven. Tijdens de coaching of de workshops gaat de aandacht vooral naar de welbekende spanningszones in het lichaam: de rug, de nek, de heupen, de schouders, de armen, de handen en het hoofd of wat zich aandient op het moment.
 
Resultaten Bodyscan & Bodycoaching?
Fysiek
- Zowel ontspannend als opwekkend
- Stimuleert bloedsomloop en lymfesysteem
- Opkikker voor lichaam en geest

- Ontladen van spanningen

 

Mentaal

- verhoogde productiviteit

- gevoel van waardering bij de medewerkers

- toename van de motivatie
- meer glimlachen/betere werksfeer

- afname van het absenteïsme
 

Voor wie ? 
Iedereen die zijn welzijn wil bevorderen, bijvoorbeeld mensen die:
- Zich zeer gespannen en/of futloos voelen
- Last hebben van spierspanningen in nek, schouders, rug, armen,...
- Zittend of rechtstaand werk doen (lang in éénzelfde houding)
- Het heel druk hebben (efficiënte aanpak - vraagt weinig tijd - zoeken naar oorzaak van klacht)

- Klachten zoals RSI (Repetitive Stain Injury), stijve nek of schouders,...

Toepassingen 

  • op het werk

  • tijdens een seminarie, team building, bedrijfsfeest

  • tijdens een evenement (herstructurering, productlancering,..)
     

Verloop 

De Bodycoach komt in jullie bedrijf. Jullie voorzien een rustige ruimte waar de medewerker gedurende 30 min kan genieten van pure ontspanning en advies op maat. 

De bodycoach heeft een relaxruimte of vergaderzaal nodig of voor de workshop een grotere zaal. Indien mogelijk op een rustige plek dat verlucht kan worden. De planning gebeurt door het bedrijf in kwestie (30 minuten)

 

Praktische details van sessie

We komen met het nodige materiaal (muziek, heerlijke ontspannende geuren met essentiële oliën) om de geschikte zen sfeer te creëren. De bodycoach, gespecialiseerd in shiatsu en ander lichaamswerk, detecteert snel de spanningen of blokkades in het lichaam. Naast het lichaam in samenwerking ontladen van de spanning en het bewustzijn in het lichaam te verhogen, geeft de bodycoach verder nog oplossingsgerichte advies op maat. Bovendien worden er ook eenvoudige, praktische welzijnstips meegegeven die hij/zij zelf dagelijks kan toepassen (stretching, beweging, voeding, ademhaling, zelfmassage...). 

  • w-facebook
  • Twitter Clean